Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
28.02.2024 - A tým

Série vyrovnána, o konečném umístění rozhodne až třetí zápas

Krajská liga Královéhradeckého a Pardubického kraje
středa 28. 2. 2024 od 19:00
7:2

3:0, 2:1, 2:1

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Netušil (Kostka, Matouš), 9. Zahradník (Bartoň, Samek), 18. Matouš (Netušil, Kostka), 32. Drašnar J. (Jušta), 37. Menyhárt (Bartoň, Zahradník), 55. Zahradník (Samek, Beránek), 56. Netušil (Drašnar T., Kostka) - 28. Lichtág (Vítek, Pilař), 47. Kučera (Pecháček, Vítek)

Vyloučení: 3:3
Využití: 0:1
Oslabení: 0:0

Rozhodčí: Machač - Brož, Boček

Střely na branku: 40:24

Diváků: 84

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů - Hanousek, Kostka, Samek, Menyhárt, Souček, Dittrich - Netušil, Matouš, Drašnar T. - Beránek, Zahradník, Bartoň - Javůrek, Drašnar J., Jušta

HC Spartak Choceň
Bednář - Sháněl, Knytl, Matějíček, Pecháček, Novák, Koutecký - Kučera, Prachař, Urban, Farkas, Pilař, Michalec, Vítek, Lichtág

Ve druhém zápase v souboji o konečné 13. místo jsme již od úvodního vhazování převzali iniciativu na své hole a hostující brankář byl v permanentní činnosti. Odolával ale pouze do 9. minuty, kdy jej překonal z mezikruží Netušil. Takřka hned po rozehrání ze středového kruhu se proháčkoval až do zakončení Zahradník, svůj výpad zakončil povedeným blafákem. V dalším průběhu jsme neproměnili několik dalších šancí, hosté se také dostali k několika závarům, ale Petrů a obrana fungovala bezchybně. Dvě minuty před koncem třetiny jsme potvrdili své vedení, po rychlém výpadu do útočného pásma a přečíslení zakončoval volný Matouš.
Také do druhé třetiny jsme vstoupili aktivně a hosty často na dlouhou dobu zamkli v obrané třetině, ale byli to oni, kdo se radoval ze vstřelené branky. Po rychlém protiútoku zůstal na kruhu pro vhazování volný Lichtág. Vzápětí si za záda obrany najel Prachař, jeho pokus zastavila tyčka branky. Ve 32. minutě přinesl uklidnění na domácí stranu J. Drašnar, když využil nabídku Jušty po zisku kotouče v útočném pásmu. Ve 37. minutě jsme se radovali opět, Zahradníkova střela z mezikruží skončila sice nad brankou, ale od zadního mantinelu se kotouč odrazil přímo na hůl volného Menyhárta na brankovišti a ten jej jednoduše zametl do prázdné branky.
Také ve třetí třetině se radovali jako první ze vstřelené branky hosté, přesilovku využil šťastnou střelou Kučera, když plachtící kotouč zapadl do branky. Utkání se ve třetí třetině trochu přiostřilo, oba týmy si zahrály i pár dalších přesilovek, ale ty nebyly sehrány dobře. Na další branku jsme tak čekali až do 55. minuty, to se Zahradník prosadil tečí na brankovišti po střele od modré v podání Samka. V následující minutě se na brankovišti prosadil dorážkou Netušil a uzavřel tak konečný stav. O konečném umístění tak rozhodne až třetí zápas, který se odehraje v neděli 3.3.2024 od 17:00 na ZS v Třebechovicích.


Ohlasy trenérů

Jaroslav Kudrna, trenér mužstva:
Soupeř dorazil v omlazené sestavě s řadou juniorů a to jsme dokázali využít v poměrně jasné vítězství. Jednoduchý zápas to ale nebyl a do poloviny zápasu to na jednoznačný výsledek nevypadalo. Po dalších brankách ve druhé části jsme si zbytek zápasu již vcelku v klidu pohlídali a na rozdíl od ztracených zápasů s Novou Pakou a Trutnovem jsme již žádné drama nedopustili. Za vítězství jsme samozřejmě rádi a pokusíme se vyhrát i poslední zápas letošní sezóny.