Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
01.11.2023 - A tým

Zápas s Chocní rozhodla až trefa v prodloužení

Krajská liga Královéhradeckého a Pardubického kraje
středa 1. 11. 2023 od 19:00
4:3p

1:1, 2:2, 0:0 - 1:0

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Zahradník (Mlateček, Bartoň), 36. Menyhárt (Kostka), 37. Drašnar J. (Javůrek, Jušta), 64. Zahradník (Bartoň, Beránek) - 3. Novák (Polák, Prachař), 24. Kalous (Pilař) 37. Kalous (Lichtág)

Vyloučení: 4:4
Využití: 0:1
Oslabení: 0:0

Rozhodčí: Kratochvíl - Plodek, Roischel

Střely na branku: 38:28

Diváků: 102

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Šimon - Souček, Kostka, Plíhal, Mlateček, Lochman, Dittrich, Pitsch - Netušil, Drašnar T., Menyhárt - Beránek, Zahradník, Bartoň - Javůrek, Drašnar J., Jušta

HC Spartak Choceň
Valenta - Novotný T., Knytl, Kalous, Novák, Pecháček - Záruba, Polák, Adámek, Novotný J., Krejza, Prachař, Svatoš, Pilař, Vítek, Lichtág

Do zápasu šly oba týmy po hrozivých debaklech z minulého kola a tak se dal očekávat boj o každý kousek ledu a hlavně snahu nedělat chyby. Té jsme se bohužel nevyvarovali hned v úvodu zápasu, když jsme šli již ve 3. minutě do oslabení a v něm trestuhodně nedostali kotouč z obraného pásma. Hosté tuto chybu využili k úvodní brance, nahození na branku tečoval mimo dosah brankáře Šimona na brankovišti volný Novák. Vyrovnat stav se nám i přes mírnou převahu dlouho nedařilo, několika dobrými zákroky se předvedl Valenta. Nestačil až na akci v 15. minutě, kdy Zahradník nejdříve neproměnil velikou šanci, ale z pokračující akce se dostal k zakončení z kruhu pro vhazování a trefil se přesně k protilehlé tyčce.
Také ve druhé třetině se nejdříve střelecky prosadili hosté. Ve 24. minutě si nabruslil do pásma nepokrytý Kalous a jeho střela z pravého kruhu propadla až za brankovou čáru. V polovině utkání jsme bez úhony přestáli další oslabení, několika jistými zákroky se předvedl Šimon, více práce měl ale hostující brankář. I on si několika zákroky vyžádal potlesk hostujících fanoušků, byl krátký až na šanci ve 36. minutě, kdy jsme zachytili rozehrávku hostí již na útočné modré a osamocený Menyhárt před brankářem zavěsil pod horní tyčku. Za necelou půlminutu se hosté dostali opět do vedení, za zády obrany zůstal Kalous a nadvakrát se mu povedlo dostat kotouč do branky. Hosté se z vedení ale neradovali moc dlouho a i napotřetí jsme dokázali srovnat stav, tentokrát se po vybojovaném kotouči za brankou dostal k dorážce z brankoviště J. Drašnar. Ve 39. minutě nám hosté nabídli výhodu dvojnásobné přesilové hry, tu jsme sice nesehráli úplně špatně, ale v největší šanci trefil tyčku nejdříve Zahradník a vzápětí druhou z dorážky Netušil.
Do třetí třetiny jsme si přenesli zbytek standardní početní výhody, ale další šanci jsme si nevytvořili. Naopak hosté když už byli v plném počtu, tak střelou z kruhu také orazítkovali tyčku branky. Oba týmy si byly vědomi, že každá další chyba může rozhodnout a tak byly pozorné do obrany. I přesto si oba týmy vytvořily několik nadějných závarů, ale oba brankáři ve spolupráci s obranou fungovali spolehlivě. A jelikož jsme nebyli schopni proměnit další dvojnásobnou početní výhodu a hosté v samotném závěru prohospodařili také svoji výhodu přesilové hry, tak se v základní hrací době nerozhodlo a utkání dospělo do prodloužení.
V pětiminutovém prodloužení hraném 3 na 3 jsme byli o něco aktivnějším týmem a vytvořili si několik náznaků šancí a hostující brankář byl ve větším zápřahu. Rozhodnutí přinesla až 64. minuta a akce, kdy se Zahradník uvolnil mezi kruhy, jeho první střelu brankář sice vyrazil, ale na bekhendovou dorážku již byl krátký.



Ohlasy trenérů

Jaroslav Kudrna, trenér mužstva:
Už si ani nepamatuji, kdy jsme naposledy hráli mistrovský zápas až do prodloužení a tak jsem samozřejmě rád, že jsme dnes dokázali získat ten druhý bonusový bod. Ale na druhou stranu mě mrzí neproměněné dvě přesilové hry 5 na 3, kdy jsme měli rozhodnout a získat body všechny. Soupeř byl ale kvalitní a nebyl to jednoduchý zápas a skóre asi odpovídá dění na ledě. Jsem rád, že po nepovedeném zápase v Moravské Třebové jsme předvedli o poznání lepší výkon a získali alespoň ty dva body do tabulky.