Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
29.10.2023 - A tým

Krutý debakl ze souboje s lídrem tabulky

Krajská liga Královéhradeckého a Pardubického kraje
neděle 29. 10. 2023 od 17:00
10:1

2:0, 4:0, 4:1

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Schejbal (Faltus, Augustin), 13. Cach (Palička), 21. Augustin (Marek, Vaňous), 26. Palička (Cach), 33. Palička (Fibrich, Holub), 46. Cach (Maška, Faltus) 49. Palička (Dubovčí, Janků), 53. Janků (Cach, Fibrich), 53. Kavan (Faltus, Maška) - 45. Zahradník (Mlateček)

Vyloučení: 9:5
Využití: 2:0
Oslabení: 0:0

Rozhodčí: Škorpil - Matějka, Gregar

Střely na branku: 35:46

Diváků: 286

Sestavy

HC Slovan Moravská Třebová

Peksa - Kuchař, Schejbal, Netolický, Holub, Janků, Brandýs, Veselský, Dubovčí - Kavan, Cach, Palička, Fibrich, Maška, Augustin, Marek, Vaňous, Faltus

SK Třebechovice pod Orebem
Saifr (33. Šimon) - Veselý, Kostka, Samek, Mlateček, Kellner, Souček - Netušil, Drašnar T., Jušta - Beránek, Zahradník, Matouš - Sajdl, Drašnar J., Menyhárt - Javůrek

Druhou čtvrtinu soutěže jsme zahájili soubojem s aktuálním lídrem tabulky a v úvodu utkání jsme domácí tým zaskočili aktivní hrou a řadou střeleckých pokusů. Domácí brankář Peksa si ale se všemi pokusy poradil a neinkasoval ani v první přesilovce ve 3. minutě. V 9. minutě jsme byli posláni do tří a domácí tým tuto výhodu využil ke vstřelení úvodní branky. Nedokázali jsme dostat kotouč z pásma a to potrestal střelou z mezikruží volný Schejbal. Zbytek oslabení jsme už ubránit dokázali, Saifr si připsal několik dobrých zákroků. Nestačil až na střelu k tyčce ve 13. minutě, když naši obrovskou chybu při rozehrávce využil Cach. V 18. minutě se v přesilovce dostal do nadějného zakončení Netušil, ale tváří v tvář s Peksou neuspěl. V samotném závěru třetiny jel na domácího brankáře sám i Menyhárt, ale ani on si na ochránce domácí svatyně nepřišel.
V nástupu do druhé třetiny jsme vyrobili další hrubou chybu při založení útoku z vlastní třetiny a domácí to okamžitě potrestali, z vrcholku kruhu se trefil přesně do horního růžku střelec Augustin. Ve 26. minutě se radovali domácí znovu, po rychlém výpadu do pásma se střelou zpoza obránce trefil Palička. Ve 33. minutě jsme propadli v rohu hřiště a nechali nepokryté hráče před brankou, Palička si v zakončení poradil a zvyšoval již na 5:0. Saifr přepustil své místo v brance Šimonovi, ale ani on další brankový příděl zastavit nedokázal. Po závaru ve třetině se tečí před brankou prosadil Vaňous.
Třetí třetina změnu herního projevu nepřinesla, naši snahu o zkorigování výsledku likvidoval domácí brankář, nebo naše nepřesná a nedůrazná koncovka a domácí nadále trestali naše chyby. Ve 46. minutě jsme si počínali nedůrazně při pokrývání hráčů v předbrankovém prostoru, Cach tento nedůraz potrestal sedmou brankou. Ve 47. minutě jsme se mohli radovat ze vstřelené branky, po střele od modré se na brankovišti prosadil Zahradník. Za minutu nato se ale opět radovali domácí hráči, po rychlém výpadu do pásma se prudkou střelou švihem trefil Palička a završil tak svůj hattrick. V 53. minutě domácí proměnili přesilovou hru, z brankoviště se prosadil Janků. A zakrátko jsme inkasovali desátou branku, kombinaci v útočném pásmu zakončoval na brankovišti zcela volný Kavan. V závěru jsme měli dvě početní výhody, ale překonat Peksu se nám i přes několik náznaků šancí již nepovedlo a tak "pardubickou" část soutěže zahajujeme nepříjemným debaklem.



Ohlasy trenérů

Jaroslav Kudrna, trenér mužstva:
Inkasovat dvouciferný výsledek je pro mě, a doufám že i pro hráče, ostuda. Dnes jsme nesehráli dobré utkání a moc pozitivních věcí na našem výkonu nenacházím. Soupeř nás dnes vyškolil z produktivity a k zisku bodů mu gratuluji. V dalších zápasech musíme podat zodpovědnější výkon, jinak se budou potřebné body do tabulky získávat velmi složitě.