Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
20.11.2022 - A tým

Na úvod nadstavby vítězně s Lanškrounem

Krajská liga Královéhradeckého a Pardubického kraje
neděle 20. 11. 2022 od 17:00
7:4

1:0, 5:2, 1:2

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Javůrek (Sajdl, Souček), 21. Wolf (Drašnar T.), 22. Zahradník (Netušil, Mlateček), 27. Netušil (Menyhárt, Mlateček), 30. Menyhárt, 39. Wolf (Drašnar T.), 50. Netušil (Mlateček) - 24. Drlík (Kužílek), 32. Švub (Pirkl), 48. Drlík (Šembera), 53. Markl (Pejcha)

Vyloučení: 2:3
Využití: 1:0
Oslabení: 0:0

Rozhodčí: Petr - Řezníček, Karlík

Střely na branku: 40:34

Diváků: 125

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Vaněk - Kellner, Kostka, Plíhal, Mlateček, Souček - Wolf, Drašnar T., Jušta - Netušil, Zahradník, Menyhárt - Sajdl, Drašnar J., Javůrek

TJ Orli Lanškroun
Řoutil - Pražák, Šlezingr, Marek, Nastoupil, Bureš, Kužílek - Švub, Dvořák, Kačerovský, Řehák, Janík, Pejcha, Drlík, Gildan, Šembera, Pirkl, Markl, Krč

V úvodu utkání jsme byli lehce nervózní a soupeř měl více ze hry. Do žádných velkých šancí se ale nedostal, v naší první velké šanci ze 3. minuty vychytal Juštu hostující brankář Řoutil. Postupně jsme se dostali do zápasu a hru vyrovnali. V 8. minutě vystihl Wolf hostující rozehrávku na útočné modré, ale i tentokrát Řoutil banku nepustil. Neuspěl až v 10. minutě, když po střele od modré se po dorážce na brankovišti do poloprázdné branky prosadil Javůrek. Po této brance jsme získali územní a střeleckou převahu, další úspěch jsme ale neviděli, jelikož jsme byli v koncovce nepřesní, nebo zasáhl hostující brankář.
V úvodu druhé třetiny jsme zvýšili své vedení, po vybojovaném souboji u hrazení střelu T. Drašnara tečoval mimo dosah brankáře Wolf. Ve 22. minutě jsme se opět prosadili, po pasu na útočnou využil přečíslení 2 na 1 z brankoviště Zahradník. Ve 25. minutě nám hosté poskytli výhodu dlouhé přesilovky 5 na 3, tu jsme zužitkovali ke vstřelení další branky. Po rychlé kombinaci ve třetině střílel Netušil z ostrého úhlu do prázdné branky. V polovině utkání jsem nejdříve neproměnili další šanci po rychlé souhře, ale k dorážce na brankovišti se dostal nedůrazně pokrytý Menyhárt a zvýšil již na 5:1. Hosté ale zbraně nesložili a ve 32. minutě snížili, když na vyhozený kotouč z vlastního pásma nejrychleji dobruslil Švub a trefil se přesně k tyčce Vaňkovi branky. Uklidňující branku vstřelil ve 39. minutě Wolf, když po zachycené rozehrávce ve středním pásmu využil souhru s T. Drašnarem.
Ve třetí třetině jsme výrazně slevili ze svého tempa a naopak hosté byli všude o krok dříve a vytvářeli si jednu střeleckou pozici za druhou. V této chvíli nás dlouho držel nad vodou brankář Vaněk. Ale ani on nemohl stačit na snížení ze 48. minuty, když po vyhraném souboji za brankou našel Šembera před brankou volného Drlíka a ten se střelou z první trefil přesně k tyčce. V 50. minutě udržel Mlateček útočnou modrou a poté našel mezi kruhy volného Netušila, jeho střela propadla hostujícímu brankáři za brankovou čáru. V 53. minutě jsme propadli na útočné modré, samostatný únik proměnil střelou nad lapačku Markl. Ve zbytku utkání se již žádný tým prosadit již nedokázal, všechny body do tabulky nadstavbové části tak zůstaly pod Orebem.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kudrna, trenér mužstva:
Po vcelku vyrovnané první třetině jsme v úvodu té druhé odskočili soupeři do tříbrankového náskoku a to se ukázalo jako rozhodující. Bohužel jsme se opět nevyvarovali spoustě chyb a hostujícímu týmu nabídli několik šancí. Hlavně ve třetí třetině nás ale podržel v rozhodujících chvílích brankář Vaněk a utkání jsme dovedli do úspěšného konce. Hrát se ale musí po celých 60 minut a být soustředěný na každé střídání, jinak se budou potřebné body sbírat velmi složitě.