Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
19.02.2020 - A tým

Zasloužené vítězství a postup do semifinále

Krajská liga mužů
středa 19. 2. 2020 od 18:00
9:2

3:0, 3:1, 3:1

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Drašnar T. (Drašnar J., Šeda), 11. Jušta (Šeda, Drašnar T.), 14. Matouš (Zahradník, Kostka), 28. Šeda (Drašnar. J.), 29. Jušta (Bartoň), 30. Šeda (Menyhárt, Drašnar T.), 51. Wolf, 54. Beránek (Jušta, Filip), 55. Drašnar J. (Šeda) - 24. Hamáček (Světlík, Mišinec), 53. Karel (Kotrč)

Vyloučení: 6:1
Využití: 0:0
Oslabení: 0:0

Rozhodčí: Maštalíř - Smola, Figer

Střely na branku: 37:27

Diváci: 210

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů - Hornyš, Kostka, Souček, Marša, Menyhárt, Hanousek - Bartoň, Zahradník, Matouš - Wolf, Filip, Beránek - Drašnar J., Drašnar T., Šeda - Jušta

HC Jaroměř
Vacek – Kotrč, Merkl, Souček, Mišinec – Čtvrtečka, Světlík, Vejman, Tomášek, Mertlík, Hamáček, Tauber T., Hynek, Háze, Karel, Kačerovský, Záliš, Tauber J., Kocián

Do druhého utkání čtvrtfinále jsme vstoupili aktivně a hned po úvodním vhazování si začali vytvářet brankové příležitosti. Do vedení jsme šli ve 3. minutě když zafungovala bratrská kombinace, Jakub našel zpoza branky Tomáše Drašnara a ten se ranou z první trefil přesně k tyčce. Po této brance hosté zvýšili tempo a i oni si začali vytvářet střelecké příležitosti, Petrů v domácí brance ale působil velmi jistě. V 11. minutě jsme se z mírného tlaku hostí dostali a hned také skórovali, na brankovišti využil pobídku spoluhráčů Jušta. Ve 14. minutě jsme se nám povedla rychlá akce až z vlastního pásma, z prostoru mezi kruhy se trefil přesně do horního růžku Matouš. V 16. minutě měli hosté první výhodu přesilové hry, vypracovali si řadu střeleckých příležitostí, ale Petrů si připsal několik parádních zákroků a toto oslabení jsme ustáli bez úhony.
Ve druhé třetině hosté přidali na důrazu a začali častěji dohrávat souboje. Také se dostali do zápasu kontaktní brankou, ve 24. minutě tečoval z předbrankového prostoru Hamáček mimo dosah brankáře Petrů. Ve 28. minutě jsme využili přečíslení 2 na 1, J. Drašnar našel i s přispěním brankáře Vacka najíždějícího spoluhráče a Šeda neměl problém zakončit. Za další minutu jsme se radovali znovu, Bartoň vydoloval kotouč v útočném pásmu a jeho nabídku zužitkoval Jušta střelou k tyčce Vackovi branky. V polovině utkání to bylo již 6:1, rychlý výpad do útočného pásma a přečíslení využil střelou z první k tyčce Šeda. V samotném závěru třetiny se do samostatného úniku dostal Jušta, Vacek ale jeho útok na hattrick zlikvidval lapačkou.
Ve třetí třetině jsme se soustředili na poctivou obranu získaného náskoku. Situaci jsme si zkomplikovali v 50. minutě, když jsme se dopustili tří po sobě jdoucích faulů a nabídli hostům dlouhou přesilovku. Ti po odvolání brankáře zvýraznili svoji početní výhodu na 6 na 3, domácí obrana ale pracovala bezchybně a navíc Wolf vystihl hostující rozehrávku a v 51. minutě zvyšoval již na 7:1. V 53. minutě se ke slovu zase dostali hosté, Karel otřel střelu o clonícího brankáře a překonal domácího brankáře. Byla to však labutí píseň hostujícího celku, jelikož vzápětí se dorážkou z brankoviště prosadil Beránek a v následující akci se trefil přesně pod horní tyčku bekhendovou střelou J. Drašnar. Po závěrečném hvizdu tak mohli hráči se svými fanoušky oslavit vítězství a hlavně postup do semifinále KLM, kde se potkáme se suverénem základní části Stadionem Nový Bydžov.




Ohlasy trenérů

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Utkání se nám vydařilo po všech stránkách. Brzy jsme se dostali do vedení, což nás uklidnilo, hráli jsme trpělivě, dařilo se nám střelecky. Naopak soupeř postupem času musel hru více otevřít, často se jeho hráči stále více soustředili na to, aby naše hráče trefili a z toho praměnili další naše šance a vstřelené branky. Utkání bylo daleko vyrovnanější než by se mohlo zdát z výsledku.