Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu


středa 19. 10. 2016 od 18:00
4:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:9:7
Střelba: 37:20
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

Sokol Semechnice

Mráček-Chudý, Bulawa, Prouza, Novotný, Hejzlar, Emmer, Frýda, Rejchrt, Cvejn, Majer, Ryšavý, Čapek, Gois, Bartoň, Hetfleiš, Bouz, Jičínský

SK Třebechovice pod Orebem
Novotný J., Libřický Z., Studnička P., Lochman J., Merka D., Kouba A., Erban Z., Tuček J., Lochman A., Pátek Š.

Souboj týmů, které čekali na vítězství

V dalším utkáni jsme se představili na opočenském ledě, kde hraje své domácí zápasy Semechnice. Ačkoliv to vypadalo ještě v pondělí, že bychom mohli konečně hrát v slušném počtu hráčů, vzhledem k „neodkladným záležitostem“ některých, jsme opět vyrazili na Semechnici pouze v deseti. Samotné utkání pro nás nezačalo nijak dobře. Domácí se z první šance ve 3. minutě prosadili a ujali se vedení. Hned za minutu a půl, ale Libřický našel volného Erbana a ten svůj samostatný nájezd perfektně proměnil a srovnal na 1:1. Domácí se dostali znovu do vedení v 6. minutě, kdy nepokrytý hráč na brankovišti dorazil nahození z poza branky. V 11. minutě ovšem předvedli překrásnou kombinaci Tuček s Erbanem a druhý jmenovaný srovnal na 2:2. Jak už ovšem u nás bývá zvykem, v samotném závěru třetiny jsme z vhazování v útočné třetině udělali svou nevýhodu a domácí se po úniku ujali vedení 3:2 po první třetině. Ve druhé třetině se brankostroj zastavil a oba týmy se snažili hrát ze zabezpečené obrany. My jsme dobře pokrývali nebezpečné najíždění domácích mezi kruhy, a když už nějaká střela prošla, vše jistil Novotný v brance, a tak jsme se ve druhé třetině žádného gólu nedočkali. Ve třetí třetině ačkoliv nám síly velmi rychle ubývali, tak jsme se snažili o vyrovnání. Domácí ovšem byli ve hře dopředu velmi nebezpeční. První varování přišlo v 53. minutě, kdy Pátek hasil přečíslení faulem a rozhodčí nařídil trestné střílení, které ovšem domácí hráč neproměnil. V 55. minutě jsme ovšem domácím nabídli přesilovku 5 na 3. Ti dlouho pouze kombinovali v našem pásmu, ale poté přišla střela z rohu hřiště a bohužel brankář Novotný, do té doby bezchybný, si vybral slabší chvilku a puk nečekaně skončil v naší síti. V závěru utkání jsme se snažili ještě utkání zdramatizovat, ale nepovedlo se nám ani při hře bez brankáře, a tak jsme prohráli i třetí utkání v řadě a tabulkou dále klesáme. Zápas se odehrál velmi slušně, a pokud přišli nějaké fauly, tak je trestal pozorný rozhodčí Karlík. Věříme, že na další zápas se už všichni sejdeme a konečně budeme moci slavit i zisk bodů, protože paradoxně musíme říci, že náš herní projev není vůbec špatný, ale v tak malém počtu hráčů jen těžko dokážeme dostat soupeře pod delší tlak a utkání vyhrávat.

Komentář: Jiří Tuček, trenér:
Bohužel se potvrdilo to co se dalo čekat. V deseti lidech se prostě hokej hrát nedá. Ačkoliv náš herní projev je dobrý, tak v závěru zápasu nám vždy chybí síly. Před hrstkou hráčů, kteří chodí a snaží se uhrát co nejlepší výsledek smekám klobouk, protože si opravdu musí hrábnout až na dno. Takže nezbývá než doufat, že ostatní se k nim brzy přidají a pokud budeme pokračovat v takovýchto výkonech, tak nemám strach o to, že bychom nevyhrávali.

Komentář: Zdeněk Erban, kapitán mužstva:
Do zápasu jsme nastoupili v počtu 10-ti hráčů, soupeř měl skoro dvakrát větší počet, takže bylo jasné, že to pro nás nebude po fyzické stránce lehké utkání. Kdybychom se vyvarovali chyb v obraně a byli vice efektivní v proměňování šancí, tak si myslím, že jsme toto utkání mohli vyhrát. Nezbývá nic jiného, než se do dalších utkání vyvarovat zbytečných chyb a faulů, které nás stojí spoustu sil a hlavně rozšířit počet hrajicích hráčů. Když se nám toto podaří, tak věřím že by sezona mohla být poměrně vydařená.