Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu


sobota 8. 10. 2016 od 16:30
2:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:5
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Novotný J., Šoula M., Studnička P., Lochman J., Špička J., Drašnar T., Tuček J., Erban Z., Kouba A., Lochman A., Vaniš P., Merka D.

HC Opočno
Bláha-Burdych, Černík, Hejduk, Chmelík, Jakl, Jedlička, Kašpar, Lukášek, Přibyl, Řehák, Serbousek, Slezák, Srpek, Šitina, Vedral, Vencl
V prvním zápase sezony jsme přivítali favorita soutěže a tým, který jednoznačně chce proniknout do baráže a poprat se o postup do KLM. Ještě v pátek večer nás bylo pouze devě a tudíž jsme museli využít služeb Tomáše Drašnara, abychom mohli utkání sehrát. Utkání začalo podle předpokladů, hosté začali aktivně a bylo vidět, že chtějí brzy utkání rozhodnout. Nicméně v jejich plánech přišla první trhlina ve 3. minutě, kdy přečíslení využil po nahrávce Špičky nově zvolený kapitán našeho týmu Erban. Hostům se podařilo vyrovnat v 15. minutě, kdy po vyhraném vhazování vyrovnal Slezák, a tak skončila i první třetina. V druhé třetině pokračovala naše zodpovědná hra v obraně a hosté se jen velmi komplikovaně dostávali do souvislejšího tlaku. Navíc v 25. minutě hosté zazmatkovali před svou brankou a Lochman A. pohodlně skóroval. Vedení jsme udrželi až do 37. minuty, kdy nás hosté zamkli v obranné třetině a Slezák stál na konci pohledné kombinace a srovnal na 2:2 a tím stanovil stav po dvou třetinách. Ve třetí třetině se oba týmy snažili především neinkasovat a i přes šance na obou stranách jsme přivedli zápas do prodloužení. V něm vstřelili hosté z Opočna nejprve jednu branku, ale rozhodčí Martínek velmi pozorně viděl kopnutí do kotouče, a tak správně branku neuznal. Ovšem v čase 62:20 už padla branka regulární a na jejím konci stál Slezák, který tak završil hattrick a zároveň Opočnu bod navíc. Ze zápasu jsme získali jeden bod a to s ohledem na ambice obou týmu je pro nás zisk. Utkání se odehrálo ve vysokém tempu a velmi slušně, myslím si že hrstka diváků, kteří dorazili nelitovali.

Komentář: Jiří Tuček, trenér

Kdyby mi někdo řekl před zápasem, že získáme bod, tak bych věřil jen těžko. Ovšem stalo se to skutečností a celému týmu bych chtěl za to poděkovat. K úspěchu vedla především perfektně dodržená taktika a disciplinovanost. Před sezonou jsme si s hráči řekli, že pokud chceme být lepší než vloni, tak je potřeba mít chuť a všichni tu chuť měli. Nezbývá než si říct, že pokud se dře a plní se co má, tak se dá hrát úplně s každým. Věřím, že nás první zápas neukolíbe, ale naopak nastartuje ještě k lepším výkonům a nebudeme v soutěži jen do počtu.