Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajský přebor
sobota 13. 2. 2010 od  
4:9

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:7
Přesilovky: 3:1
Oslabení: 1:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Novohradský J., Vodička O., Hodač P., Provazník L., Denemarek L., Chvapil T., Conk F., Dvořák M., Hruška J., Špaček T., Lochman J., Pavlíček T.
V prvním utkání ve skupině útěchy o 5. - 10. místo jsme se opět po týdnu potkali s mladým týmem ze Dvora Králové, Náchoda a Jaroměře a po dvou předchozích porážkách s tímto týmem také s touhou tuto sérii přerušit. Ve svižně hraném utkání jsme se ujali vedení po rychlém úniku Dvořáka ze středního pásma který situaci dvou hráčů na osamoceného brankáře nadvakrát proměnil. Do dvoubrankového vedení vybídl Lochman svou nahrávkou střílejícího Hrušku a do kabin jsme šli za slibného stavu 2:0.
Konec první a začátek druhé třetiny přinesl sérii vyloučení na obou stranách a jednu z přesilových her jsme využili poté, co zpoza branky Lochman našel před brankou volného Špačka a ten střelou po ledě mezi nohy zvýšil na 3:0. Domácí tým toto ale nepoložilo a ve 27.minutě po zmatcích u naší branky po ukončení našeho oslabení snížili na 1:3 a za další minutu proměnili rychlý brejk a zase bylo o co hrát. Důležitým momentem utkání se stalo naše další oslabení ve 34. minutě, kdy se do rychlého úniku dostal Lochman a s patřičnou dávkou štěstí svůj výpad brankově zakončil. Po této brance jsme měli další dvě tutovky, ale v dalším samostatném nájezdu Lochman neuspěl a vzápětí trefil Conk pouze tyčku.
Také do třetí části hry jsme vstoupili v přečíslení o jednoho hráče v poli a tuto přesilovku využil opět Špaček, když projel celým hřištěm a zvýšil již na 5:2. Kdo si ale myslel, že domácí tým za tohoto stavu složí zbraně, tak se velice mýlil, neboť ve 43. minutě využil naše zaváhání při střídání a snížil na 5:3 a za další minutu využitou přesilovou hrou dotáhl své manko opět pouze na jednu branku. Klíčovou situací se tak stala naše rychlá odpověď na toto snížení o které se postaral Hodač, když na obranné modré zachytil rozehrávku soupeře a v úniku s Chvapilem dokázali doslova protlačit kotouč pošesté za brankovou čáru. Tato branka rozhodila domácí lavičku která začala pokřikovat na rozhodčí, což vyústilo ve vyloučení za nesportovní chování domácího trenéra. Toto jsme bleskově dokázali potrestat po krásné akci, když po souhře beků na modré vložil hůl do rychlé střely Hodače šikovně střelec Špaček a svým třetím gólem v utkání zvýšil na 7:4. Vzápětí se domácím naskytla šance na zkorigování výsledku, ale více než 100 vteřinovou přesilovku 5 na 3 využít nedokázali. O osmý úspěch se zasloužil dnes v dobré pohodě hrající Špaček a dobře provedeným blafákem dal svoji 4 branku v zápase. Poslední střelecký úspěch byl snadným soustem pro Hrušku, který po skrumáži před domácí brankou již střílel do prázdné branky. Na vyzývanou desátou branku jsme měli několik dalších šancí, ale žádnou se již proměnit nepovedlo. I tak jsme po dlouhé době mohli zažít slastný pocit vítězství.