Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajský přebor
pátek 18. 12. 2009 od  
3:9

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:8
Přesilovky: 3:2
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Novohradský J., Černý J., Denemarek L., Vodička O., Hodač P., Chvapil T., Provazník L., Dušek A., Conk F., Dvořák M., Pavlíček T., Voslář J., Hruška J., Lochman J., Špaček T., Adámek J.
Do prestižního sousedského derby jsme poprvé v sezoně mohli postavit kompletní 3 pětice a po posledních výsledcích s nadějí na odvetu potupné prohry z našeho ledu. Úvod utkání přinesl vyrovnaný hokej s větší střeleckou aktivitou domácích, ale bez výraznější brankové příležitosti. Důležitým momentem utkání se stalo ubráněné oslabení 3 na 5 v polovině první třetiny a následně hned z první přesilovky vstřelená branka, kdy brankáře střelou od modré prostřelil Denemarek. Také druhá přesilová hra se nám povedla proměnit, kdy se po kombinaci ze středního pásma ocitla hned celá trojice útočníků zcela osamocena před domácím brankářem a Špačkova střela skončila za brankovou čarou.
Do druhé třetiny stáhl domácí tým hru na dvě pětky se snahou o vyrovnání. My jsme se bohužel dopustili několika náznaků faulů, které bez milosti pan rozhodčí trestal a posadili tak sami domácí tým do sedla. Divokou čtyřminutovou přestřelku zahájili domácí v čase 29:00, kdy proměnili přesilovou hru po našem zaváhání při vyhození. Následně domácí tým hrál další přesilovku, kterou i tentokrát dokázal proměnit a vyrovnal v čase 30:17 stav na 2:2. Takřka okamžitě po vhazování své předchozí vyloučení odplatil Hruška, když projel domácí obranou jako nůž máslem a opět strhl vedení na naši stranu. Z tohoto vedení jsme se neradovali ale dlouho, neboť za další necelou minutu již bylo srovnáno na 3:3, když brankářem vyraženou střelu dotlačil do naší branky důraznější domácí útočník. Další změnu skóre jsme viděli na sklonku 34. minuty kdy Dvořákovo nahození od pravého mantinelu k překvapení všech zapadlo k levé tyčce chybujícího brankáře domácích. Po této brance se hra zklidnila, až v závěru třetiny se nechali dva frustrovaní domácí hráči současně vyloučit a i přes naše další vyloučení jsme zvýšili svůj náskok v nastalé přesilovce 4 na 3, když po střele Conka z kruhu již bylo snadným soustem pro Chvapila dorazit kotouč do prázdné branky.
Do třetí třetiny zápasu oba týmy nastoupili ve čtyřech hráčích a již po několika vteřinách hry se do zakončení dral Hruška, byl zezadu faulován a pro rozhodčího nezbylo nic jiného, než zkřížit ruce nad hlavou a nařídit trestné střílení. To po několikaminutové opravě zakotvení domácí branky s bravurou sobě vlastní bezpečně bekendovým blafákem proměnil sám faulovaný a zvýšil tak na 6:3. To byl asi poslední hřebíček do opočenské rakve, domácí tým se již na nic v této třetině nezmohl a naopak naši s chutí hrající hráči ještě zvýraznili svůj náskok. Pro sedmou branku prolétl celým hřištěm nezastavitelný Černý, na osmou si po úspěšně odehraném oslabení najel na útočnou modrou Dvořák a opět svojí oblíbenou střelou do víka rozvlnil síť. Těsně před koncem se důranou dorážkou k dalšímu úspěchu prodral ještě Conk a ukončil tak naše střelecké představení na promzlém opočenském zimním stadionu.
Za naprosto zasloužené vítězství nad tradičním soupeřem jménem přítomných fanoušků děkuji všem hráčům.
Rozhodčí: Samek - David, Pavlíček M.