Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajský přebor
neděle 1. 3. 2009 od  
4:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Novohradský J., Černý J., Denemarek L., Hodač P., Šoula M., Dočkal M., Conk F., Špaček T., Chvapil T., Vodička O., Voslář J., Tuček J., Provazník L., Hruška J.
Ve 20. kole jsme se v předpoledním čase představili na ledě týmu, který nám na domácím ledě nadělil čtrnáctibrankový příděl. Možná tato skutečnost vedla domácí tým k nasazení také několika hráčů z kategorie starších žáků. Od úvodu jsme se dostali pod obrovský tlak domácích a jen díky opět dobře chytajícímu brankáři Novohradskému jsme tento úvodní tlak přestáli bez úhony. Poté se hra vyrovnala a z první vážnější akce šli do vedení, když od vlastní modré našlápl Dočkal a svůj únik zakončil bezchybným blafákem. V dalším průběhu měli domácí několik střeleckých příležitostí, ale jistě chytající brankář vyrovnání nedovolil. Stínem této třetiny byly dvě roztržené brady našich hráčů (Conk a Šoula) v krátkém sledu. Ve 20. minutě nám zatrnulo, když domácí doslova sestřelil golfovým úderem do oblasti krku brankáře Novohradského, ale ten po krátkém ošetření mohl ve hře pokračovat.
Druhá třetina přinesla vyrovnanou hru, kdy jsme si dokázali vypracovat několik jasných brankových příležitostí, ale naše koncovka byla žalostná. Nejdříve se ve 21. minutě sami před brankou ocitli hned tři naši hráči, ale zakončit nedokázali, poté ve 26. minutě při hře 4 na 4 netrefil Conk odkrytou branku. Do dvougólového vedení jsme se dostali proměněním přesilové hry, když nadvakrát dorazil za brankovou čáru opět Dočkal. Po této brance domácí tým vyměnil brankářku a následně měl 54 vteřin trvající přesilovku 5 na 3. V té si žádné brankové příležitosi nevypracoval a po jejím skončení se z trestné lavice do brejku dostal Dočkal, ale náhradní brankář jeho střelu vytěsnil nad. Také my jsme si zahráli minutovou přesilovku 5 na 3 a v té si vypracovali 100% brankovou příležitost, ale jakým způsobem se stalo, že Špaček z brankové čáry přestřelil horní tyčku kroutí hlavou asi doposud.
Ve třetí části hry již oba týmy hráli na dva útoky a poté co ve 47. minutě neproměnili samostaný únik Špaček s Dočkalem, přišel zákonitý trest a v čase 47:28 domácí snížili na 1:2, když byl beztrestně ponechán hráč vyjet zpoza branky a ten po ledě trefil místo mezi betony. Narůstající tlak domácí korunovali v 56. a 57. minutě, kdy zcela otočili stav zápasu. Nejdříve si domácí hráč odstavil obránce Černého, protlačil se do zakončení a vyrovnal stav na 2:2. Za dalších 21 vteřin již domácí vedli, když střela od modré propadla za záda brankáře a za necelou minutu při hře 4 na 4 to již bylo o dvě branky po propadnutí celé obrany a když si dva osamocení skutečtí hráči pohráli s bezmocným Novohradským.
I přes prohru musíme tým pochválit za předvedený výkon a jen špatná koncovka nás připravila o zisk nějakého bodu.