Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajský přebor
neděle 22. 2. 2009 od  
3:3

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Novohradský J., Černý J., Denemarek L., Hodač P., Šoula M., Dočkal M., Provazník L., Špaček T., Conk F., Tuček J., Surý J., Chvapil T., Vodička O., Lochman J., Voslář J.
V dohrávce 18.kola jsme v brzkém odpoledni sehráli skvělou partii na ledě favorizovaného Hradce Králové. Domácí tým si v úvodu svým pohybem vytvořil obrovský tlak a jen s patřičnou dávkou štěstí podpořenou výkonem brankáře Novohradského jsme tento nápor přežili bez úhony. Ve druhé polovině úvodní části hry se hra postupně začala vyrovnávat a když jsme přestáli i dvojnásobné oslabení v 17. minutě, tak se do kabin odcházelo za lichotivých 0:0.
V úvodu druhé třetiny jsme úspěšně odehráli oslabení o jednoho hráče a pak sami udeřili, když se po závaru v útočné třetině dostal k puku Surý a ač faulován dokázal v pádu zakončit a otevřel skóre utkání. Z překvapivého vedení jsme se radovali pouze 2 minutky, když nedůrazně pokrytý hradecký hráč před brankou odčaroval kouzlo Novohradského a vyrovnal na 1:1. Ve 34. minutě jsme měli také my výhodu minutové přesilovky 5 na 3, ale tato se nám již tradičně naprosto nevydařila a domácí branku takřka neohrozili. Po jejím skončení při nás stála opět paní Štěstěna, když domácí nastřelili již podruhé tyč naší branky. Konec třetiny přinesl naše dvě obrovské šance na vedení, ale nejdříve se dobře nezorientoval sám před brankou Špaček a v poslední minutě svůj samostatný únik neproměnil Surý.
Také úvod třetího dějství přinesl pro domácího favorita šok, když za brankou vybojoval puk Tuček, našel před brankou zcela volného Provazníka a ten střelou do víka nedal brankáři šanci a strhl vedení na naši stranu. Domácí tým opět dokázal rychle odpovědět a vyrovnat, když po závaru a zmatku před naší brankou se náhle vykutálel puk k neobsazenému hráči a ten nad ležícího brankáře již neměl problém zavěsit. Vyrovnaný průběh hry i stavu jsme mohli sledovat až do 57. minuty, která byla na vzrušující okamžiky velmi plodná. Nejdříve jsme se opět dostali do vedení když si odražený puk našel ve střelecké pozici na pravém kruhu Conk. Za 20 vteřin se nechal zbytečně vyloučit Provazník a domácí tuto výhodu bleskově využili a v čase 56:34 zcela volný hráč u vzdálené tyčky zametl kotouč do odkryté části branky a i potřetí v utkání srovnali stav. V závěrečné šanci zápasu se ocitl Špaček, ale svůj samostatný únik v 59. minutě zakončil střelou nad branku brankáře Novotného. Za získaný bod musíme poděkovat obětavému výkonu celého mužstva a především výbornému brankáři Novohradskému. Nutno také podotknout, že hradecký tým hrál s hráči ročníku 1993 a 1994 a konečně jsme hráli proti stejně starému protivníkovi.