Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Žákovská liga SŽ
neděle 11. 1. 2009 od  
6:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Suchý D., Novohradský J., Černý J., Janský L., Vodička O., Hodač P., Chvapil T., Weisser T., Lochman J., Špaček T., Dušek A., Hruška J., Voslář J., Dörre F., Talavašek L., Bartoš P., Lopata K.

Druhý zápas opočenského víkendu byl podle očekávání daleko těžší. Soupeř se posílil na nejcitlivějším místě své sestavy a s lepším brankářem nás po dvě třetiny velice zlobil. Do vedení se hosté dostali v 9. minutě, když si místo u tyčky nepohlídal brankář Suchý a opočenský hráč zpoza branky otevřel skóre utkání. Vyrovnání zařídil v 18. minutě Dörre, když napodruhé dorazil střelu od modré.
Do druhé třetiny jsme šli ve dvojnásobné přesilovce, ale za více než minutu trvající převahu jsme hostující branku ani pořádně neohrozili. Ze vstřelení branky jsme nakonec radovali až ve hře 4 na 4, kdy od vlastní modré unikl všem Hruška a dokázal opočenského brankáře překonat. Ve 27. minutě se hosté opět brankově prosadili, když po úniku 2 na 1 a následném závaru zůstal u tyčky zcela volný hráč. Z vyrovnaného stavu se hosté radovali pouze několik vteřin, protože tečovanou střelou strhl vedení na naši stranu Černý. Ve druhé polovině této třetiny jsme soupeře několikrát zamkli v jeho obranné třetině, ale branku dobře chytajícímu brankáři dát nedokázali a tak hosté hrozili z brejků a po jednom takovém vyrovnali na 3:3.
Na úvod závěrečné části hry jsme se štěstím přežili šanci hostů, kdy nastřelili tyčku. Dalších deset minut jsme marně dobývali branku a při brejcích Špačka a Lochmana nás vychytal opět hostující brankář. Rozhodující dvoubrankový náskok jsme získali v 51. minutě, kdy nejdříve střelou bekendem rozvlnil síť Špaček a o půl minuty později chybné střídání hostů potrestal střelou podél brankáře k tyčce zcela volný Voslář. O dramatický závěr zápasu se postarala chybující obrana domácích, když neobsazený hráč mezi kruhy 2 minuty před závěrečným hvizdem snížil na 5:4. Hosté si poté vzali oddechový čas, ale ihned po rozehrání ujela dvojice Lochman Špaček a druhý jmenovaný definitivně rozhodl o zisku dvou bodů.
Ještě jeden dovětek: že rodiče podporují své ratolesti je v pořádku, ale co předvádí část opočenských rodičů při každém rozhodnutí rozhodčích a tvrdším zákroku na jejich hráče už se zdravou podporou nekoresponduje.