Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajský přebor
pátek 26. 12. 2008 od  
2:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 1:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Novohradský J., Černý J., Šoula M., Vodička O., Hodač P., Dočkal M., Provazník L., Dvořák M., Tuček J., Špaček T., Conk F., Chvapil T., Doležal J., Voslář J., Hruška J.

Do utkání o naději na první mistrovské body jsme vstoupili velmi aktivně a již od úvodu si vytvořili tlak. Do první vážnější šance se po 90 vteřinách hry dostal dobře napadající Špaček, ale jeho střela olízla pouze horní tyčku hostující branky. Náš úvodní tlak ještě více zesílil v první přesilové hře, kdy jsme takřka po celé dvě minuty hosty zamkli v obranné třetině, ale veškeré střely pochytal třebovský brankář a započal tak své velké představení. Soupeř hrozil z rychlých brejků, tak jako v 7. minutě, kdy propadl na útočné modré Černý a soupeřův nájezd chytil Novohradský a následná dorážka již byla z brankoviště. V 8. minutě se puk ze středního pásma odrazil zpět do našeho obranného a útočník který ještě nevyjel z ofsajdu se ho zmocnil a v samostatném nájezdu nezavahál a otevřel skóre utkání. Na začátku 9. minuty jsme soupeři nabídli 88 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3, ale hosty jsme výborným pohybem nepustili k jediné střele. Do konce třetiny jsme se prezentovali snahou o vyrovnání, ale ani Voslář, Dvořák a Tuček ve svých šancích úspěšní nebyli a tak jsme do kabin šli s jednobrankovým mankem.
Také druhá třetina byla hrána více před brankou hostujícího týmu, ale již nebyla naše převaha tak jednoznačná. Výbornými výkony se prezentovali oba brankáři a obvzláště zákrok hostujícího gólmana ve 35. minutě patřil do kategorie výtečných, když reflexivně vytáhl střelu Špačka do víka lapačkou nad. Zaslouženého vyrovnání jsme se dočkali po nenápadné akci až ve 38. minutě, když kotouč vybojoval Chvapil a posunul na zcela volného Dočkala, který z kruhu pro vhazování nedal brankáři šanci.
Do opětovného vedení ze 44. minuty nechtěně pomohl Černý, když při úniku hostů nezvládl otočku a upadl a hostující útočník svůj výpad brankově zakončil. Nezbylo než stáhnout sestavu na dvě pětice a opět se pokusit překonat vynikajícího brankáře hostů, který je dlouho držel nad vodou. Vyrovnání jsme se dočkali v 50. minutě při naší přesilové hře poté co si na modrou najel Špaček, dostal přihrávku do jízdy a jeho střela zpoza obránce skončila v šibenici. Ve zbylém čase jsme se snažili strhnout vítězství na naši stranu, dokázali si i vytvořit nějaké střelecké příležitosti, ale bez úspěchu a nakonec můžeme i my poděkovat brankáři Novohradskému, že vychytal osamoceného hráče hostů před brankou. Konečný hvizd rozhodčího tak přinesl zisk prvního mistrovského bodu a pocit, že tentokrát jsme měli i na víc. Počet střel 47:22 v náš prospěch hovoří jasnou řečí.