Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 18. 10. 2017 od 18:00
4:0

Statistiky zápasu

Vyloučení:8:6
Střelba: 27:44
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Petrů T., Hornyš P., Kostka V., Souček D., Marša K., Šverák D., Dittrich M., Matouš M., Wolf J., Kudr J., Drašnar T., Bartoň M., Klemenc D., Kosina O., Drašnar J., Šeda V., Beránek M., Vik J.

HC Jaroměř
Navrátil - Merkl, Kotrč, Bujňák, Ježík, Růta, Souček, Koblížek, Mišinec - Hamáček, Kačerovský, Hlavnička, Veselý, Čepek, Vejman, Čtvrtečka, Háze, Mertlík

Ze souboje s Jaroměří má Petrů čisté konto a tým tři body do tabulky

V úvodu utkání jsme si vypracovali několik nadějných střeleckých příležitostí, ale hostující brankář Navrátil odolal. Hosté se do tempa dostali v sérii dvou přesilových her za sebou, ale i domácí brankář Petrů nezaváhal a několik hostujících pokusů bezpečně zlikvidoval. Ve 13. minutě jsme se dostali do vedení, když po vyhraném vhazování v útočné třetině prostřelil mezi vyrážečkou a tělem Navrátila aktivní Wolf. V 17. minutě jsme hráli svoji první přesilovku v utkání, i přes pár šancí ale bez úspěchu a naopak se hned po ukončení navrátivší Merkl dostal do nebezpečného úniku. Petrů ale dokázal šanci hostujícího hráče zneškodnit a k dorážce se jaroměřští již nedostali.
Ve druhé třetině pokračoval boj o každou šanci na obou stranách, kdy se hosté pokoušeli o častou střelbu a Petrů se měl v brance co otáčet. V naší větší šanci se ocitl nejdříve ve 25. minutě Wolf, ale jeho bekhendový pokus z bezprostřední blízkosti zastavil Navrátil svojí maskou. Ve 28. minutě již ale ani on nedokázal zabránit druhé brance ze jeho zády, když se na brankovišti prosadil Matouš. Do největší šance se hosté dostali ve 33. minutě, když se v přesilovce dokázal hostující útočník dostat za záda obránce, ale jeho následný pokus pouze zazvonil o brankovou konstrukci.
Do třetí třetiny vstoupili hosté se zbytkem přesilovky, ale do žádné výraznější akce se nedostali. Řadu střel ze střední vzdálenosti bezpečně likvidoval brankář Petrů a o další se postarala pozorná obrana. Ve 47. minutě se do přečíslení 2 na 1 vydal obránce Marša a pouze faul hostujícího obránce mu zabránil ve vstřelení další branky. V 51. minutě si na útočnou modrou najel Wolf, i přes problémy se zpracováním přihrávky se dostal za záda hostující obrany a poté nekompromisně do protilehlého horního růžku potřetí rozvlnil síťku za zády Navrátila. Po jednom z dalších zakázaných uvolnění domácího týmu se hosté již necelých 6 minut před koncem třetiny hosté odhodlali k risku hry bez brankáře a tuto jejich troufalost potrestal v 56. minutě Klemenc, který si za obranou hostí dojel vyhozený kotouč ze třetiny a do opuštěné klece neměl problém přidat definitivní pojistku na zisk tří bodů.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Hrál se poměrně rychlý hokej s velkým nasazením od obou mužstev. V první třetině jsme byli lepším týmem, což jsme využili vstřelením, bohužel, pouze jediné branky. Ve druhé třetině jsme se i vinou vyloučení dostávali pod tlak soupeře, ale i přesto se nám povedlo zvýšit na dvoubrankový rozdíl. Při několika šancích soupeře se k nám přiklonila i pověstná kapka štěstí. V závěrečné třetině to pak byl vyrovnaný souboj s šancemi na obou stranách, ale i tady jsme byli přesnějším a šťastnějším týmem. Celý tým podal bojovný výkon s obrovským nasazením, což samozřejmě pramenilo i v nepřesnosti, ale v klíčových okamžicích podržel tým spolehlivý Petrů v brance.