Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajský přebor
pátek 5. 12. 2008 od  
8:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 3:2
Oslabení: 0:2

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Novohradský J., Černý J., Denemarek L., Vodička O., Hodač P., Dočkal M., Provazník L., Dvořák M., Lochman J., Špaček T., Chvapil T., Voslář J., Conk F., Doležal J., Hruška J.
Do dalšího mistrovského zápasu jsme šli s cílem potvrdit zlepšující se výkon a potrápit domácí tým. Toto se víceméně povedlo a konečný výsledek je ovlivněn událostmi v poslední desetiminutovce utkání.
V úvodní třetině jsme sledovali vyrovnaný průběh, kdy branky padali pouze v přesilových hrách. Domácí tým se ujal vedení v 6. minutě pouhé 2 vteřiny před vypršením trestu Denemarka poté, co využili přečíslení dvou na jednoho. Také my jsme využili hned první přesilovou hru, kdy Černý přesnou střelou k tyčce využil zacloněný výhled domácího brankáře.
Druhá třetina začala velkou šancí Špačka, kdy zachytil rozehrávku domácích, ale osamocen před brankářem ho nedokázal prostřelit. Do vedení se domácí tým dostal ve 23. minutě po střele z kruhu do víka, když krátce předtím bohužel Vodička neodehrál kotouč do bezpečí. Těsně před polovinou utkání nejdříve v naší přesilovce Lochman z kruhu trefil domácího brankáře, a vzápětí svoji početní výhodu domácí tým využil, když Denemarek mohl v klidu uklidit kotouč do bezpečí, ale neučil tak a nahození domácího hráče skončilo v naší brance - 1:3. Že se s domácím týmem dá hrát, nám ukázala druhá desetiminutovka druhé třetiny, ve které jsme srovnali s domácím týmem krok a dokázali se i střelecky prosadit. Nejdříve zmátl domácí obranu Chvapil a svojí kličkovanou přes obránce zakončil dorážkou do tyčky a poté svůj důraz ukázal Conk, když po vhazování se protlačil do zakončení, napoprvé byl úspěšný brankář, ale na dorážku z otočky již nezareagoval - 2:3. Vyrovnání stavu na 3:3 jsme se dočkali ve 39. minutě v početní výhodě, když Dočkal vybojoval v rohu puk, nahrál na volného Černého, který z první vystřelil a těsně před brankářem letící puk zastavil Provazník a uklidil ho do odryté části branky.
Do třetí části hry jsme vstoupili v početní výhodě, domácí se vzápětí dopustili dalšího faulu a nabídli nám tak 100 vteřin trvající přesilovku 5 na 3. Bohužel byla tato výhoda zkrácena faulem Provazníka na pouhou půlminutu a bez využití. Ve 49. minutě se choceňský tým ujal vedení, když po ztrátě puku ve středním pásmu ujížděli tři domácí hráči na jednoho našeho obránce a s touto situací si poradili. V 51. minutě přišel rozhodující okamžik v utkání. V rohu obranné třetiny byl evidentně podražen Černý, ale pan rozhodčí chtěl citlivě nechat poslední část hry bez vylučování a tak rozpažil. To bohužel neregistroval brankář Novohradský a rychle vyjel z branky na střídačku v domění, že budeme hrát přesilovou hru. Od modré čáry byl vrácen, mezitím domácí netrefili odkrytou branku, při návratu náš brankář přišel o hůl a po následném závaru proklouzla střela domácích do branky. Navíc se při zákroku Novohradský zranil, předběžná diagnóza doktora Novohradského, jinak také otce našeho brankáře, zní natržený sval na levém rameni. Po krátkém ošetření se Jindra obětavě snažil utkání dochytat, neboť jsme dalšího brankáře k dispozici neměli, ale s tímto hendikepem nemohl úspěšně čelit přísně nařízenemu trestnému střílení z 55. minuty po faulu na pronikajícího domácího útočníka. Trápení a možnost zhoršení stavu zranění brankáře za tohoto stavu nás přiměla k nestandardnímu kroku a zbývajících 5 minut hry jsme hráli power-play. V tomto se blýskl úspěšnými brankářskými zákroky Provazník, kluci k překvapení všech diváků začali domácí tým přebruslovat a vynutili si fauly domácích. V přesilovce 6 na 3 se po závaru před brankou nejlépe zorientoval Dočkal a zkorigoval stav na 4:6. V samotném závěru utkání se domácí tým přeci jen proti prázdné brance prosadil, když nejdříve Lochman zbytečně na modré ztratil kotouč a poté se puk odrážel tak nešťastně, až si ho Doležal kopl do vlastní branky.
Konečný výsledek je tak značně zkreslen událostmi ze třetí třetiny a klukům není obvzláště za výkon v prvních dvou třetinách co vytknout.