Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajský přebor
neděle 30. 11. 2008 od  
2:1

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:1

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Novohradský J., Černý J., Denemarek L., Vodička O., Hodač P., Chvapil T., Špaček T., Lochman J., Dočkal M., Provazník L., Dvořák M., Hruška J., Doležal J., Voslář J.
Do zápasu o naději na první body v soutěži jsme vstoupili velmi dobře a již ve druhém střídání se dostali do vedení, když po buly ve třetině domácích střílel osamocený Hodač od modré, kotouč před brankářem Jiráskem zachytil Provazník a bez problémú zakončil do odkryté branky. Že utkání na horké opočenské půdě nebude jednoduché nám asi chtěl ukázat vzápětí pan rozhodčí, když nás poslal do oslabení poté, co odpískal hru v šesti i když střídající hráč se nezapojil do hry a střídaný stál v otevřených dveřích a o chvíli později jsme šli do tří. Oslabení jsme bez větších problémů přestáli a mohli dále sledovat urputný boj o každý kousek ledu. Ve 12. minutě Doležal skočil předčasně ze střídačky na led a tentokrát jsme oprávněně šli do čtyř. Co ale neseme jako velikou křivdu je vyrovnávací branka domácích, když po závaru před brankou domácí údajně protlačili kotouč za brankovou čáru, což viděl asi pouze pan rozhodčí. Co na tom, že dva domácí hráči byli v brankovišti a pokud se kotouč dostal za čáru, tak to bylo po odpískání? I domácí střídačka se podivovala nad rozhodnutím sudích. Hra se potom zbytečně přiostřila, viděli jsme řadu osobních soubojů na hranici ve kterých postupně získávali navrch urostlejší a starší domácí. Do obrovské šance se v 15. minutě dostala dvojice Dočkal Dvořák, ale jejich nájezd skončil pouze na tyčce.
Také druhá třetina přinesla boj o střední pásmo, a podivuhodné výroky rozhodčích. Jako např. když po odpískání postavení mimo hru domácí hráč vystřelil na výborně chytajícího brankáře Novohradského, ale osobním trestem toto posouzeno nebylo, což ve vzpomínkách na loňský duel na stejném ledě vyvolalo opět řadu zbytečných emocí. V polovině střetnutí při nás stálo štěstí, když domácí nastřelili tyčku a potom tečovaná střela skončila na horní tyčce naší branky. V dalších dvou našich šancích neměli seřízenou mušku Špaček a Provazník, když zvláště bomba Provazníka od modré v přesilovce 4 na 3 volala po gólu. Ve 46. minutě jsme hráli další přesilovou hru, ale bez pohybu útočníků a po chybné rozehrávce Hodače s Denemarkem ve středním pásmu získal puk napadající útočník a ve své šanci nezaváhal.
Ve třetí třetině jsme nejdříve bez problémů přestáli další oslabení a poté stáhli sestavu na dvě pětky. Sledovali jsme hru plnou osobních soubojů a také bohužel brutálních zákroků na obou stranách, ale trestaných pouze u hostujícího celku. Domácí tým si hlídal svůj náskok a hrál ze zajištěné obrany na brejky. V 54. minutě selhal v zakončení Špaček, když svůj nájezd zakončil střelou nad. Pak jsme viděli krosček domácího hráče na krk Dvořáka, oceněný pouhým dvouminutovým trestem a ještě navíc vyloučením Denemarka za údajné napadení faulujícího hráče. Za další minutu se provinil Černý, když trefil domácího hráče na koleno, snad to nebude nic vážného, a po zbytek utkání jsme hráli v oslabení. Toto oslabení hrálo už pouze 8 statečných a z posledních sil se snažili o vyrovnání. Domácí se nikam netlačili a tak jsme se i ve čtyřech dokázali dostat do zakončení, ale opět bez brankového efektu a tak oba body zůstaly v Opočně. Snad při zlepšených výkonech z poslední doby příště...