Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajský přebor
pátek 28. 11. 2008 od  
1:10

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:2

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Kolbaba J., Novohradský J., Černý J., Denemarek L., Vodička O., Hodač P., Dočkal M., Špaček T., Dvořák M., Chvapil T., Tuček J., Lochman J., Hruška J., Doležal J., Provazník L.

V dalším mistrovském utkání jsme na domácím ledě přivítali hokejisty sousedního Hradce Králové, kterým se v soutěži prozatím nedaří tak, jak v předsezóních předpokladech bylo uvažováno. Do zápasu jsme vstoupili s exhradeckým brankářem Janem Kolbabou, který již nakukuje do A mužstva, ale ani on nemohl zabránit brankové převaze hostů v první třetině. Hosty jsme do sedla posadili sami již v úvodu, když zbytečně zahákoval soupeře ve středním pásmu Tuček a nabídnutou převahu hosté dokázali tečovanou střelou využít. V sedmé minutě jsme inkasovali druhou branku, když Doležal nepokryl svého hráče a ten střílenou nahrávku tečoval nad rameno bezmocného brankáře. U třetí branky hostů v 11. minutě chybovali Lochman s Denemarkem, kdy po buly v obranné třetině odjeli od hradeckého hráče a v pohodě ho nechali zakončit. Za další minutu bylo ještě hůře, když obránci Hodač s Vodičkou včetně kompletního třetího útoku pouze stáli okolo jednoho hráče a ten stejně mohl střílet - 0:4. V 18. minutě jsme hráli přesilovou hru také my, ale nebezpečnou střelu od modré zachytil do své lapačky třebechovák ve službách Hradce Jakub Novotný. Vzápětí chyboval Černý, když nejdříve přihrával přes hráče, v následném úniku dvou na dva se sjeli oba obránci u jednoho hráče a druhý osamocený mohl v klidu skórovat.
Ve druhé třetině jsme se pokusili zastavit brankový příděl snahou zahustit střední pásmo a nenechat hradecké hráče kombinovat. Kluci kupodivu začali stanovenou taktiku plnit a výsledkem byla naprosto vyrovnaná hra. Šestá obdržená branka ve 23. minutě, opět klasika. V naší přesilovce pomalá rozehrávka Vodičky na najíždějícího Lochmana, ten na modré ztrácí puk, brankář Kolbaba se snaží vyrazit puk rybičkou, ale dotírající hradecký útočník se štěstím tečuje nad ležícího brankáře. Do druhé poloviny utkání vyměnil již unaveného brankáře Kolbabu Novohradský, a hned úspěšně čelil několika pokusům při dvojnásobné přesilové hře hostujícího týmu. Hosté svojí přesilovku nehráli dobře a dopustili se i faulu a v nastalé hře 4 na 4 jsme se dočkali brankové radosti i my, když únik dvojice Tuček Lochman druhý jmenovaný, ač faulován, zakončil forsbergovou fintou a snížil na 1:6. Další šance na obou stranách zůstaly nevyužity ale i tak jsme viděli prozatím nejlépe sehranou třetinu v soutěži.
V poslední části hry jsme se bohužel opět nevyvarovali některým chybám, vyplývajícím z únavy, kdy bylo otázkou času, zda na čtyři útoky hrající soupeř potvrdí své vedení. Sedmou branku jsme inkasovali ve 46. minutě poté, co se naše druhá lajna dostala pod tlak v obranné třetině a po zachycení vyhození zůstal neobsazený hráč v blízkosti branky a v zakončení nezaváhal. Poté se hra opět částečně vyrovnala, ale do brankových příležitostí jsme se již nedostali. Dalším výpadkům v obraně jsme se dopustili pět minut před koncem utkání, kdy jsme v krátkém sledu inkasovali další tři branky. Nejdříve si svoji minelu z první třetiny zopakovali Hodač s Lochmanem a opět nechali po buly najet soupeře do střelecké pozice, potom zůstal neobsazený hráč v ideální střelecké pozici mezi kruhy a ten s nabídkou nepohrdl. O desátou branku se přičinili ustupující obránci Černý s Denemarkem, kteří uvolnili střeleckou pozici mezi kruhy pro hostujícího hráče.
I přes vysokou porážku jsme ale mohli zaznamenat zlepšený výkon týmu, náznaky dodržování stanovené taktiky a až na vyjímky snahu hráčů pro lepší výsledek něco udělat.