Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
středa 14. 12. 2016 od 18:00
3:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:3:2
Střelba: 21:35
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Lochman P., Souček D., Kostka V., Hendrich J., Marša K., Dittrich M., Šoula M., Wolf J., Hubáček J., Dostál P., Drašnar T., Bartoň M., Šeda V., Tuček J., Drašnar J., Erban Z.

HC Náchod
Mertlík - Hrach, Plíhal, Pánek, Javůrek, Suk, Komárek - Kodym, Leeder, Janoušek, Macháň, Vondřejc, Škoda, Verner, Hlavatý, Zeman

Ani do třetice jsme s Náchodem nebodovali

Do utkání lépe vstoupili favorizovaní hosté a rychlým napadáním ve dvou až třech hráčích znepříjemňovali rozehrávku domácí obrany. V 6. minutě se hosté po jedné takové akci již radovali ze vstřelené branky, ale Zeman při napadání fauloval a tak branka nemohla být uznána. Aktivnější favorit se ale do vedení dostal již regulérní brankou ve 12. minutě, kdy střelu Janouška z vrcholku levého kruhu vyrazil Lochman přímo na hokejku dorážejícího Macháně. Naše akce povětšinou končili nepřesnou finální nahrávkou, nebo střelou mimo tři tyče.
Ve druhé třetině jsme svůj výkon o poznání zlepšili a vcelku zaslouženě se dočkali srovnání. Z premiérové letošní branky se mohl radovat Erban, který nadvakrát z dorážky překonal Mertlíka v hostující brance. Ve 34. minutě jsme šli do vedení, když jsme za brankou vydolovali kotouč a mezi kruhy volný Hendrich měl dostatek času přesně zamířit k tyčce branky. Za necelou minutu jsme vedli již dvoubrankovým rozdílem, když našel skulinku v postoji brankáře Šeda a kotouč se po střele z levého kruhu mezi nohy brankáře proklouzal až za brankovou čáru. Hosté se na dostřel dostali hned ve 36. minutě, když po rychlém výpadu do útočné třetiny do střílené nahrávky před branku nastavil volnou hůl Zeman.
V nástupu do třetí třetiny jsme přestáli oslabení, ale bohužel již ve 42. minutě inkasovali vyrovnávací branku. Střelu od modré těsně před Lochmanem tečoval Leeder a kotouč zapadl přesně k protilehlé tyčce branky. Nabuzení hosté pak měli mírnou herní převahu a dokázali si vytvořit několik brankových přležitostí. Do vedení šli v 54. minutě po akci Plíhala, který z poloviny hřiště zatáhl kotouč do třetiny a poté našel mezi kruhy volného Komárka, který střelou z první překonal Lochmana. Bezmocný byl domácí brankář i v 55. a 58. minutě, to ho ale dvakrát zachránila konstrukce branky. V samotném závěru si zkušení hosté své vedení bezpečně uhájili a nedovolili nám ani pokus o power-play.

Martin Klemenc, trenér mužstva:
Zkušenějšímu soupeři jsme byli vcelku vyrovnaným soupeřem. Po prohrané první třetině jsme zápas třemi brankami v řadě otočili. Bohužel jsme toto vedení neudrželi do konce druhé třetiny, což byl první zlomový okamžik utkání. Druhý nastal hned v úvodu závěrečné části, kdy soupeř srovnal. Poté se nám již tolik nedařilo v útočné fázi a tím se dostávali pod tlak. Hosté se snažili dlouhými nahrávkami a nastřelováním kotoučů do třetiny přetěžovat naši obranu, která v té době hrála již pouze na 4 hráče a z jedné takové akce jsme obdrželi rozhodující branku. Bohužel jsme minimálně tři branky hostům sami nabídli díky malému důrazu před vlastní brankou.