Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Žákovská liga SŽ
pondělí 17. 11. 2008 od  
5:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem
Novohradský J., Suchý D., Černý J., Hodač P., Vodička O., Denemarek L., Voslář J., Špaček T., Dörre F., Chvapil T., Doležal J., Dušek A., Hruška J., Lochman J., Bartoš P.
Další mistrovské utkání žákovské ligy jsme odehráli v ledové lomnické hale se soupeřem, který loňský ročník této kategorie zaslouženě vyhrál. Pro většinu kluků byl toto třetí těžký zápas ve čtyřech dnech. Do utkání jsme vstoupili dobře a již na začátku páté minuty šli do vedení, když ze středního pásma projel Špaček a nadvakrát brankově zakončil. V další minutě dotírajícího domácího útočníka zablokovala naše dvojice obránců a rozhodčí toto posoudil jako nedovolené bránění. Přesilovka posadila domácí tým na koně a i když v této výhodě neskórovali, převzali iniciativu na své hole a od té doby byli lepším týmem. Vyrovnání se domácí dočkali v 16. minutě poté, co po brejku tří na dva vznikl před brankářem Novohradským zmatek.
Druhá třetina byla z naší strany tragická. Domácí tým lépe bruslil a vyhrával i většinu osobních soubojů a bylo jen otázkou času, kdy se ujme vedení. Toho se lomnický tým dočkal ve 25. minutě kdy neobsazený hráč zblízka nadzvedl puk nad ležícího brankáře. Do dvoubrankového trháku jsme domácímu týmu pomohli špatným střídáním, kdy jsme nechali ujet domácí do rychlého brejku dvou na jednoho obránce a ti první střelou na vystřídavšího brankáře Suchého zvýšili své vedení na 3:1. V závěru třetiny jsme si také vytvořili obrovský tlak na domácí branku, ale Dörre odkrytý kout branky netrefil.
Do třetí třetiny jsme stáhli hru na dvě pětky, ale místo očekávaného tlaku jsme po 44 vteřinách hry opět inkasovali velmi laciný gól, kterému předcházela série chyb a nepřesností ve vlastním pásmu. V dalším průběhu jsme přeci jen o něco zlepšili pohyb, rychleji napadali rozehrávku domácího týmu a několikrát soupeře dostali pod tlak. Snížení na 2:4 jsme viděli ve 48. minutě, když po zachycení domácí rozehrávky již na útočné modré a nastalém zmatku před domácí brankou trefil odkrytou horní polovinu branky Denemarek. O osudu utkání se rozhodlo na rozhranní 50. minuty, kdy jsme měli minutovou přesilovku 5 na 3, soupeře zamkli v jeho třetině, ale ani největší šance nedokázali proměnit. Domácí tým nejhorší chvíle ustál a naopak při svojí následné přesilovce, po kompezujícím vyloučení Černého, střelou od modré odskočili opět na rozdíl tří branek. Lomnický tým si zbytek zápasu již pohlídal a zaslouženě si připsal vítězství.