Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Žákovská liga SŽ
neděle 16. 11. 2008 od  
5:2

Statistiky zápasu

Vyloučení:
Přesilovky: 0:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

SK Třebechovice pod Orebem

Novohradský J., Černý J., Hodač P., Vodička O., Denemarek L., Janský L., Voslář J., Špaček T., Dörre F., Chvapil T., Doležal J., Dušek A., Hruška J., Lochman J., Bartoš P.

V dalším mistrovském utkání se na našem ledě představil celek Jaroměře, který v minulých letech pod hlavičkou HC Metuje hrál žákovskou ligu a tak jsme předpokládali těžký boj, což se také potvrdilo. V úvodu jsme hosty zatlačili do defenzívy a ve 4. minutě se ujali vedení poté, co po obstřelování branky dorazil Dörre zblízka puk za záda hostujícího brankáře. Bohužel jsme v dalším průběhu přenechali inciativu dobře bruslícím hostům a sami se utápěli v kličkách a nepřesných přihrávkách. Jaroměřský tým ucítil šanci a svojí aktivitou nám častokrát zle zatápěl. Vyrovnání se hosté dočkali v 18. minutě, když zůstal u tyčky osamocen dorážející hráč. Za půl minuty bylo ještě hůře, když se hosté dostali do vedení poté, co plachtící puk propadl za záda brankáře Novohradského.
Také ve druhé třetině jsme viděli v podání našeho týmu profesorský výkon, což ostře korespondovalo s nadšeně bojujícím týmem Jaroměře. Naštěstí se na lepší výkony rozpomněl ve 29. minutě Tomáš Špaček, najel si v rychlosti na modrou, dostal přesnou nahrávku a pod horní tyčku vyrovnal. Do vedení jsme se dostali po dobře sehraném přečíslení tří na dva, kdy mezi kruhy osamocený Lochman střelou do víka nedal brankáři žádnou šanci.
Třetí třetina přinesla otevřený boj na obou stranách, kdy se útoky přelévaly ze strany na stranu, ale oba brankáři si počínali velmi jistě. Od 52. minuty jsme sestavu stáhli na dvě pětky, což odnesli mladší, ale nutno říci, že se tito hráči nemají za co stydět a své si odehráli. Zkušenější část týmu již žádné velké drama nepřipustila, zvlášť když si svůj kousek z druhé třetiny zopakoval Špaček a v 59. minutě zvýšil na 4:2. Hosté se v poslední minutě pokusili o zkorigování výsledku, vzali si oddechový čas a odvolali brankáře, ale sami do prázdné branky inkasovali.