Třebechovické kluby: Fotbal Hokej Tenis Kuželky Kanoistika
Krajská liga mužů:
-

Reportáž ze zápasu

Krajská liga mužů
neděle 18. 10. 2015 od 17:00
3:4

Statistiky zápasu

Vyloučení:6:7
Střelba: 32:43
Přesilovky: 3:0
Oslabení: 0:0

Sestavy

HC Jičín

Beneš - Buchar, Houser, Starý, Najman, Soukup - Vejsejtl, Weiss, Krupka, Hladík, Kysela, Nový, Abel, Klaban, Hloušek

SK Třebechovice pod Orebem
Petrů T., Hendrich J., Kostka V., Stříteský L., Marša K., Hornyš P., Souček D., Hubáček J., Kosina O., Dostál P., Smutný L., Filip D., Kudr J., Bohdanecký J., Tuček J., Vik J.

Od Řáholce dva body za výhru v nájezdech

Již od úvodního vhazování se na jičínském ledě hrál vcelku rychlý a pohledný hokej s řadou šancí na obou stranách. Již v 1. minutě se po Hubáčkově střele dostal k dorážce Dostál, ale z bezprostřední blízkosti přestřelil. V dalším průběhu se náznaky šancí přelévaly ze strany na stranu, ale bez gólové radosti. Skóre utkání tak otevřel až v 17. minutě domácí Vejsejtl, když z pravého kruhu pro vhazování trefil přesně pod horní tyčku Petrů branky.
Do druhé třetiny jsme vstoupili v početní výhodě při vyloučení Kysely a tuto výhodu dokázali zúročit ve vyrovnávací branku, když střelu Kostky před brankářem Benešem tečoval Hendrich. Ve 29. minutě se do vedení dostal domácí tým, když opět Vejsejtl využil naše zaváhání v obranné třetině a sám na pravém kruhu před brankářem nezaváhal a zkušeně ho prostřelil mezi betony. Ve 36. minutě jsme hráli další přesilovku a v té se k nebezpečné střele dostal Smutný, ale projektil z jeho hole pouze olízl horní tyčku domácí svatyně. V pokračování této výhody jsme se nakonec gólové radosti dočkali, když Hendrich přes bránícího hráče dokázal kotouč dostat na volného Hubáčka a ten zavěsil pod horní tyčku. Ve 39. minutě nás od pohromy zachránila branková konstrukce, když Vejsejtlova bomba skončila na horní tyčce.
Ve třetí třetině pokračoval vyrovnaný souboj s řadou pohledných akcí. Do vedení 3:2 jsme se dostali ve 47. minutě poté, co se v přesilové hře prosadil Kudr, když si po vyjetí spoza branky dorazil vlastní střelu. Bohužel toto vedení jsme dlouho nedrželi, již po 45 vteřinách hry završil hattrick domácí střelec Vajsajtl, když takřka z brankové čáry nachytal u pravé tyčky brankáře Petrů. 9 vteřin před třetí sirénou se do zakončení prodral Kudr, ale byl faulován a brankově zakončit nedokázal.
Do prodloužení jsme tedy šli v početní výhodě a několikrát zle zatopili domácímu týmu. Brankář Beneš ale svůj tým podržel a tak o zisku druhého bodu musela rozhodnout loterie samostatných nájezdů. Nejdříve se rozjel Filip a proměnil. Domácí Krupka také dokázal dostat kotouč za brankovou čáru a vyrovnal. Ve druhé sérii proměnil svůj nájezd Hubáček a na Tomáše Petrů si nepřišel Kysela. Rozhodnout tak mohl Smutný, ale jeho bekhendový blafák skončil pouze na tyčce. Za domácí musel pro pokračování vyrovnat Hladík a to se mu i povedlo. Ve čtvrté sérii se nejdříve rozjel domácí Krupka, ale napodruhé si na brankáře nepřišel. Rozhodnutí tak na své holi měl Dostál a po precizně provedeném blafáku rozhodl o druhém bodu pro naše barvy.

Josef Lochman, asistent trenéra:
Výsledek soupeře z minulého kola mohl leckoho svádět k myšlence, že to budou snadno získané body. Ale Jičín v neděli je úplně jiný soupeř, než ve středečních termínech a toho jsme si byli vědomi. Vcelku vyrovnané utkání jsme mohli rozhodnout dříve, než v loterii samostaných nájezdů, ale řadu šancí jsme nedotáhli do konce. V prodloužení jsme nedokázali i přes řadu nebezpečných střel využít přesilovku 4 na 3 a tak o zisku druhého bodu rozhodla až čtvrtá série nájezdů, ve kterých jsme byli úspěšnější.